Fraud Blocker

Buitenmuur Isoleren Aan De Buitenkant

Heeft u vragen of ben je al overtuigd, wil je een vrijblijvende offerte ontvangen?
Je kunt alle info verkrijgen over gevel bepleisteren met isolatie. 

Gratis advies

Ontvang een gratis offerte

Subscription Form
buitengevel isoleren

Isoleren van buitengevel

Elke gevelbepleistering kan bij Neo-Facade gecombineerd worden met het isoleren van uw gevel. U woning verkrijgt dan een  moderne look, bovendien wordt je woning energiezuiniger waardoor je maandelijks bespaard op je energiekosten.  

Verfraait bovendien ook je woning en bezorg hem een moderne look. Onder de pleisterlaag bevindt zich de isolatieplaat. Zo krijgt je huis een hoger energierendement, mooie uitstraling door onze isolatie, buitenmuur en gevelbepleistering.

Waarom buitengevel isolatie

Voordelen Buitenmuur isoleren

20% verlies van energie via de muren

Je gaat dus zeer zeker een besparing op je energie factuur krijgen, door te isoleren en te bepleisteren.

Koudebruggen

Geen koudebruggen, de perfecte oplossing om koudebruggen te vermijden want dit is een naadloze isolatie. Beter warmtecomfort in huis en geen tocht meer.

Doelstelling overheid

De overheid adviseert een R-waarde van 3,15 voor de buitenmuren isolatie, dit kun je alleen verkrijgen bij het isoleren langs de buitenkant met een minimum 10 cm dikte.

Geluidsoverlast

Ook geluidsoverlast van de omgeving beperk je. Meer rust in huis door je gevel te isoleren.

Waarom kiezen voor Neo-Facade

We werken uitsluitend met vakmannen. Kwaliteit daar staan we voor. Uw gevel is immers ons visitekaartje.

Professionele aanpak

Neo-Facade kan gevelbepleistering aanbrengen op allerlei soorten metselwerk alsook op gevelisolatie. De siliconenpleisters die we gebruiken komen zeer tot hun recht bij elke hedendaagse woonstijl. Een strakke afwerking, uw gevel heeft weer een frisse uitstraling. Vraag vandaag nog je offerte, zo start je de besparing op je energierekening. 

De juiste keuze​

Neo-Facade heeft voor ieder project de juiste oplossingen. Is je gevel beschadigd of aangetast door weersinvloeden. Wij kunnen uw gevel opschonen, daarna klaar maken voor gevelbepleistering. Heb je reeds een gevel die bepleisterd is, ook voor herstellingen kan je bij ons terecht.

Gratis advies

Ontvang een gratis offerte

Contact Form (#1)

Stappenplan bij het isoleren en bepleisteren van je gevel

Plaatsen van de buitenmuur isolatie

Eerst worden de isolatieplaten op de gevel geplaatst. Hierbij worden speciale pluggen en kleefmortel gebruikt. De dikte van de isolatieplaten wordt door u bepaalt. De dikte isolatie buitenmuur bedraagt 10 cm.

Uitvlakkingslaag

Er wordt een uitvlakkingslaag in 2 lagen voorzien van een glasvezel wapeningsnet over de gehele oppervlakte. Deze moet voldoende uitdrogen voor de volgende stap.

Voorstrijkmiddel

Het voorstrijkmiddel wordt aangebracht, deze garandeert een goede hechting van de pleisterlaag op de uitvlakkingslaag.

Bepleistering

We gaan nu de gewenste pleisterlaag aanbrengen op de buitengevelisolatie, je kan kiezen uit verschillende kleuren. Optioneel kan ook onze Eco Coating geplaatst worden.

Gevel bepleisteren met isolatie een goede investering!

De energie-efficiëntie van een gebouw verbeteren, de warmte in de wintervast te houden, extra voordeel in de zomer koel te blijven.

Isolatie tegen de buitenkant van de muren zorgt voor een gezellig warm huis en een lage energierekening. Je huis houdt de warmte veel beter vast, want er zit een dikke laag isolatie omheen. Isoleren aan de buitenkant is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft veel voordelen: je kunt een veel dikkere laag isolatie aanbrengen, je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw dankzij onze gevelbepleistering. Je gevel isoleren heeft vele voordelen.

Langs de muren verlies je veel warmte, dankzij isolatie buitenmuur voorkom je dat. Hierdoor zal je verwarming ook meer verbruiken. Iedere m³ gas die je niet verbruikt is een aardige besparing. Voor een gemiddeld woonhuis kun je al snel enkele honderden m³ gas besparen. Zo kun je dan ook jaarlijks +500€ alleen al aan gas besparen. Ook in de zomer zal je huis veel koeler zijn. Je airco zal ook hier niet zoveel moeten draaien, zo bespaar je ook op je elektriciteit rekening. Komt daarbij dat het ook nog eens goed is voor het milieu. Bij latere verkoop van je huis heeft dit een grote meerwaarde. Esthetisch is het ook een voordeel, je gevel is weer helemaal nieuw met onze gevelbepleistering.
Hoe werkt isoleren aan de buitenkant?
Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant tegen de muren bevestigd. Vervolgens werken we dit af met crepi.
Buitengevelisolatie of spouwisolatie?
Bij het na-isoleren van je spouw zal je een isolatielaag van +- 5 cm verkrijgen. Bij het na-isoleren via buiten ben je zeker dat er een ononderbroken schil van 10 cm isolatie. Door buitengevelisolatie verkrijg je maar liefst de dubbele dikte, zo bespaar je uiteindelijk nog meer.

Voordelen van buitengevelisolatie

  • Als je geen spouw hebt, is dit de enige methode.
  • Bij een te smalle spouw of een spouw, waar veel cementresten zich in bevinden, dan is spouwmuurisolatie geen goede optie.
  • Heeft je gevel een renovatie nodig, ook dan is buitengevelisolatie de beste keuze.
  • Tegenwoordig willen we vooral besparen op onze energierekening die zeer veel van ons budget inneemt. Door de isolatie van je buitenmuren verkrijg je een isolatielaag van maar liefst 10 cm.
  • Je huis ziet er weer jaren goed uit door de gevelbepleistering.
  • Je energierekening is veel lager.
  • Je huis verliest veel minder warmte, dus het blijft makkelijker warm in huis.
  • Je woning wordt meer waard.
  • Je stoot minder van het broeikasgas CO₂ uit, wat goed is voor het klimaat.

Je kunt buitengevelisolatie ook combineren met spouwmuurisolatie. Je kunt dan kiezen voor een minder dikke laag buiten of je kan gaan voor maximale isolatie en zo nog meer op je energierekening besparen. Je gevel isoleren brengt altijd op.

Scroll naar boven

Heb je een vraag?

Sticky Contact (#6)
Contacteer ons fluent_forms