Fraud Blocker

Gevel Kaleien

Gratis advies

Ontvang een gratis offerte

Subscription Form

Gevel Kaleien

Je kan het kaleien van je gevel met een gerust hart aan Neo-Facade overlaten. Of het nu gaat om een moderne nieuwbouw of renovatie van geklasseerde historische gebouwen, dankzij onze ervaring in gevelrenovatie en kaleiwerken kunnen we elke gevel de juiste behandeling geven.
Waarom gevel kaleien

Voordelen van gevel kaleien

 • Beschadigde gevel
  Met kaleien kunnen we beschadigingen in de gevel camoufleren. Daarom is kaleien ook een zeer populaire renovatietechniek, die heel doeltreffend is en economisch interessant is.
 • Kleuren
  Er zijn meer dan 60 kleuren en 13 wittinten verkrijgbaar. Zo kan je een eigen look geven aan je gevel.


 • Frisse nieuwe look
  Bij renovatie kan je je gevel een frisse en authentieke en historische look geven. Ook bij nieuwbouw woningen zie je regelmatig kalei techniek toegepast.
 • Bescherming tegen weersinvloeden
  Kaleien beschermt je gevel tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Het is waterdicht en dampopen, zo kan je gevel nog steeds blijven ademenen. Het is ook niet gevoelig voor schimmels en vocht.

Professionele aanpak

 

Neo-Facade kan sierpleister aanbrengen op allerlei soorten metselwerk alsook op gevelisolatie. De siliconenpleisters die we gebruiken komen zeer tot hun recht bij elke hedendaagse woonstijl. Een strakke afwerking en uw gevel heeft weer een frisse uitstraling.

De juiste keuze​

 

Neo-Facade heeft voor ieder project de juiste oplossingen. Is je gevel beschadigd of aangetast door weersinvloeden. Wij kunnen uw gevel opschonen en klaar maken voor het pleisteren. Heb je reeds een gevel die bepleisterd is, ook voor herstellingen kan je bij ons terecht.

Contact Form (#1)

Stappenplan bij het isoleren en bepleisteren van je gevel

 • 1. Ondergrond voorbereiden
  De ondergrond wordt gereinigd  en getest op hechting. Bij geschilderde muren moet verf verwijderd worden of we gebruiken een kalei die geschikt is voor geverfde ondergronden.
 • 2. Bescherming niet te behandelen gedeeltes
  Alle ramen en deuren worden bedekt met beschermingsfolie.

 • 3. Kaleimengsel maken
  Alles wordt tot een smeuïge pasta gemengd zodat we een pasta krijgen die we makkelijk kunnen uitsmeren. Pigment wordt ook toegevoegd.
 • 4. Kalei aanbrengen
  We brengen nu de kalei aan op de gevel met de blokborstel en zorgen hierbij voor een gelijkmatige verdeling. De kalei kan in meerdere lagen aangebracht worden.

Kalei Liscio 2

Rewah NV is een begrip in de restauratie van monumenten en gebouwen. Haar merknaam is in de sector uitgegroeid tot een kwaliteitslabel. Kalei Liscio 2 is een cementvrije kaleimortel op basis van natuurlijke hydraulische kalk en minerale vulstoffen. Deze wordt gebruikt om buiten- en binnen gevels een vochtregulerend en authentiek karakter te geven.
60 kleuren en 13 wittinten laten een ruime kleurkeuze toe. De pigmenten zijn ook onderling mengbaar zodat je een eigen unieke kleur kan ontwerpen. Kalei Liscio 2 heeft het specifiek karakter eigen aan kalk: het leeft mee met de weersomstandigheden waardoor de gevel in vochtige klimaat donker gaat kleuren om nadien weer uit te klaren. De gevel krijgt hierdoor als het ware het door velen begeerde levend karakter met authentieke en unieke nuances van weleer. Voor wie echter vandaag voorkeur geeft aan een uniforme kleur en niet de vochtplekken en het wolkeffect onder elke omstandigheid, maar toch alle vochtregulerende eigenschappen van een kalei wenst te behouden, bieden wij een unieke toplaag aan.
Rewah Tensiocoat TQ, een reversibel potnat waterafstotend verfsysteem met een mineraal karakter en een quasi oneindig kleurenpallet. Ook bieden wij Tensiocoat TQ Quartz aan, een kaleiverf die op een voorbereide ondergrond in 2 lagen kan worden aangebracht en die een zacht kalei-effect geeft bovenop een uitstekende bescherming van uw kostbaar gebouw, en dit in evenveel kleuren.
GRATIS OFFERTE

Heb je een vraag?

Sticky Contact (#6)
Contacteer ons fluent_forms