Fraud Blocker
Kaleien Stevoort

Het kaleien van een gevel is inderdaad een techniek waarbij een dunne laag kalkpleister op de buitenmuren van een gebouw wordt aangebracht. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor zowel bescherming als decoratie. Kaleien biedt niet alleen bescherming aan de gevel, maar het kan ook een rustieke uitstraling geven aan het gebouw. Het is belangrijk om het proces zorgvuldig uit te voeren en eventueel een professional in te schakelen als je niet vertrouwd bent met deze techniek.

Ons team heeft deze woning in Stevoort volledig afgewerkt met kalei en zo de uitstraling van de woning getransformeerd.


Het kaleien van gevels biedt verschillende voordelen, zowel functioneel als esthetisch. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het kaleien van een gevel:

  1. Bescherming tegen weersinvloeden: Kaleien creĆ«ert een beschermende laag op de gevel die bestand is tegen regen, wind, zon en andere weersinvloeden. Het helpt de gevel te beschermen tegen vocht en erosie, wat de duurzaamheid van het gebouw ten goede komt.
  2. Ademend vermogen: Kalkpleister, gebruikt bij het kaleien, is van nature ademend. Het laat waterdamp door, waardoor het vocht uit de muur kan ontsnappen. Dit is gunstig voor het reguleren van de vochtigheidsgraad binnen de muren en kan schimmelvorming helpen voorkomen.
  3. Natuurlijke uitstraling: Kaleien geeft een natuurlijke, matte uitstraling aan de gevel. Het resultaat is vaak een warme, aardse uitstraling die goed past bij verschillende architecturale stijlen. Bovendien is kalk een natuurlijk materiaal.
  4. Camoufleren van onvolkomenheden: Het aanbrengen van kalkpleister kan kleine oneffenheden en scheurtjes in de gevel camoufleren. Dit geeft een gelijkmatigere en meer esthetische uitstraling aan de buitenkant van het gebouw.
  5. Milieuvriendelijk: Kalk is een natuurlijk mineraal dat duurzaam en milieuvriendelijk is. Het productieproces van kalkpleister veroorzaakt doorgaans minder milieubelasting in vergelijking met sommige synthetische alternatieven.
  6. Flexibiliteit in afwerking: Kaleien biedt flexibiliteit in textuur en afwerking. Afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt, kan het resulteren in verschillende oppervlaktestructuren, van glad tot licht korrelig. Dit stelt eigenaars in staat om een afwerking te kiezen die past bij hun voorkeuren en de architectonische stijl van de woning.
  7. Onderhoudsgemak: Over het algemeen is het onderhoud van een gekaleide gevel relatief eenvoudig. Eventuele beschadigingen kunnen lokaal worden gerepareerd, en een periodieke reiniging kan de uitstraling van de gevel behouden.
Scroll naar boven

Heb je een vraag?

Sticky Contact (#6)
Contacteer ons fluent_forms