Fraud Blocker

Buitengevelisolatie

We kunnen niet meer zonder. De tijden zijn hard verandert

Welke voordelen heeft gevelisolatie:

  • Je bespaart tot 20% zomer en winter op je energiefactuur
  • Het verlaagt de EPC-waarde.
  • Verhoogd akoestisch comfort.
  • Je gevel ziet er weer als nieuw uit

Waarom kiezen voor gevelisolatie?

Het voordeel van het isoleren via de buitengevel heeft vele voordelen. Als eerst is het een volledige mantel om je huis en zo heb je minder last van koudebruggen. Ook kan je een betere isolatiewaarde krijgen dan het vullen van een smalle spouwmuur. Daarbij krijgt de gevel van je woning ook nog eens een frisse look. Zo heb je langs de binnenkant ook geen ruimteverlies. Isoleren langs de buitenzijde is dan ook de beste methode.

Besparing op energie

De energieprijzen stijgen alleen nog maar en dan komt er ook nog eens de CO2 taks op energie die Europa binnenkort gaat invoeren. Men wil namelijk de uitstoot reduceren tot 55% tegen 2030 en klimaatneutraal tegen 2050. Iedere kw energie die we niet verbruiken zorgt ervoor dat we besparen op de huidige hoge energie prijzen en de bijkomende CO2 taks.

Wat is de EPC-waarde?

De EPC-waarde is een waarde die de energiezuinigheid van je woning aangeeft en wordt bepaald in kWh/m² jaar. Hoe hoger de waarde, hoe minder energiezuinig je woning is. Dus een lage EPC-Score betekent dan ook een lagere maandelijkse energiefactuur. Het na isoleren via gevelisolatie zorgt ervoor dat je EPC-waarde verlaagd. Ook bij het verhuren of verkopen heeft deze EPC-waarde een invloed, je woning is meer waard met een lagere EPC-waarde. Een EPC-keuring is immers verplicht sinds 2008 bij de verkoop van je woning.
epc-waarde gevelisolatie

Materialen

Wij gebruiken harde kunststofplaten. Deze hebben een zeer hoge thermische weerstand waardoor je de beste isolatiewaarden haalt. Zo zorgen wij ook dat je voldoet aan de voorwaarden van de huidige premies.

Prijs gevelisolatie

De prijs is afhankelijk van enkele factoren, zoals de staat van de gevel, welke soortafwerking, … Je kan rekenen vanaf een prijs van €100/ m². Zou je graag de juiste prijs weten voor jouw huis, vraag dan gratis een offerte aan.

Wachtgevel

De wachtgevel kan ook perfect al geïsoleerd worden, zo bespaar je onmiddellijk op je energiekosten. Om de isolatie te beschermen kan er een coating aangebracht worden.

Premies & Subsidies

premie gevelisolatie

Mijn VerbouwpremieDankzij de Vlaamse regering kan je tegenwoordig volop genieten van premies. Het gebruikte isolatiemateriaal dient minimum een Rd-waarde van 3m²K/W te hebben. Voor info lees premie & subsidies.

Scroll naar boven

Heb je een vraag?

Sticky Contact (#6)
Contacteer ons fluent_forms