Fraud Blocker

Na-isoleren buitengevel

Het na-isoleren van je buitengevel heeft tal van voordelen. 

Welke voordelen heeft gevelisolatie:

  • Je bespaart tot 20% zomer en winter op je energiefactuur
  • Het verlaagt de EPC-waarde.
  • Verhoogd akoestisch comfort.
  • Je gevel ziet er weer als nieuw uit

Bevestiging van isolatie tegen de buitengevel

De isolatieplaten worden rechtstreeks tegen de buitengevel geplaatst door middel van verlijming en mechanische bevestiging. 

Verlijming

Voor de verlijming van de isolatiepanelen wordt er een polyurethaan montagelijm gebruikt. Oneffenheden worden door het schuim opgevangen. Dit alles wordt luchtdicht geplaatst om een luchtdicht schild te krijgen en zo koudebruggen en stroming van koude lucht te voorkomen. Isolatiepanelen kunnen perfect tegen harde ondergronden zoals baksteen of beton geplaatst worden. De verlijming van de panelen gebruiken we lijm- en wapeningsmortel.

Mechanische bevestiging

De mechanische bevestiging gebeurt door schotelpluggen. Het voordeel hiervan is dat oneffen gevels toch een goede bevestiging kan verkregen worden. Er dient dan wel opgelet te worden om koud lucht stromingen tot het minimum te herleiden, zou er niet gelijmd kunnen worden.

Een goede plaatsing van buitengevelisolatie laat je daarom dan ook beter aan een vakman over. Zo ben je zeker dat je investering het maximale rendement heeft en je isolatie ook goed isoleert.

gevelisolatie peer

Oneffenheden in de buitengevel

Er zijn verschillende manieren om oneffenheden op te vangen. We dienen te zorgen dat er geen koude lucht stromingen meer kunnen plaatsvinden. We kunnen opteren om met egalisatiemortel alles uit te vullen, nu deze methode is kostelijk en arbeidsintensief. Er zijn ook andere methode en onze vakmannen zullen dan ook de juiste methode kiezen om kostenefficiënt de klus te klaren.

Spouwmuur afbreken

Als je bestaande buitenspouw in slechte staat is, dan is een renovatie hiervan een aanzienlijke kost. Je kan dan beter opteren voor het afbreken van de spouw en te vervangen door gevelisolatie met crepi.

Afwerken met crepi

Tenslotte gaan we de gevel afwerken met crepi.  Zo verkrijg je een goed geïsoleerde buitengevel en heeft je gevel weer een frisse look en kan er weer jaren tegen.  Je gevel in crepi is dan ook de ideale keuze voor het na-isoleren.

Premies & Subsidies

premie gevelisolatie

Mijn VerbouwpremieDankzij de Vlaamse regering kan je tegenwoordig volop genieten van premies. Het gebruikte isolatiemateriaal dient minimum een Rd-waarde van 3m²K/W te hebben. Voor info lees premie & subsidies.

Scroll naar boven